Rokonlátogató kényelemben

2019.06.07

Nemcsak a klasszikus értelemben kikapcsolódni, üdülni érkeznek hozzánk vendégek, hanem egyre gyakrabban fordul elő, hogy a településre rokonlátogatóba érkező vendégek szállnak meg nálunk.
Hogy miért jó ez és milyen kényelmetlenségektől tud megkímélni ez a fajta megközelítés, azt a vendégeink maguk mesélték el nekünk, mindkét oldalról, így van egy kis rálátásunk a dologra. Ezt szeretném most megosztani veletek. 

Mi történik akkor, amikor rokonok érkeznek hozzánk családlátogatóba több napra? Először is lehet, hogy el sem férnek a lakásban vagy csak nehezen, a fekvőhelyeket átszervezve tudjuk csak őket elszállásolni, ami azért kellemetlen, mert senki nem szereti, ha 'kitúrják' a megszokott közegéből. A hirtelen megnövekedett létszámú családtag osztozik a fürdőszobán, és eleve az egész házat illőnek érezzük ilyenkor patyolat tiszta állapotba hozni, a legfinomabb ételek elkészítéséről, sürgés-forgásról nem is beszélve. Szóval a várva várt rokonlátogatás öröméhez egy sor kellemetlenség társul.
És ha azt hisszük, hogy csak nekünk, a fogadó félnek kellemetlen ez, akkor bizony nagyot tévedünk.
Mi lehet erre a megoldás? Rokonlátogatóba érkező vendégeink és az őket fogadó családok közül többen is arról számoltak be, hogy sokkal kellemesebb az, ha az ide utazók egy külön szálláshelyen szállnak meg, így az együtt töltött kellemes órák után mindenki visszahúzódhat a maga vackába, kihasználva a privát idő nyugalmát. És ha az ételek elkészítéséről sem kell saját magunknak gondoskodnunk, akkor még több időt és energiát tudunk szentelni rég nem látott családtagjainkra.

Kellemes együtt töltött időt kíván a Tölgyfa Vendéglő és Panzió!
www.tolgyfavendegloespanzio.hu